Het norsk kjærlighet på engelsk

Coveret til All Tied Up av T.T. Kove + foto av Tina Kvernevik med hund
 Tina Kvernevik er ukjent som forfatter i Norge, selv om karakterene hennes bor i Norge. Hun har sitt publikum på Amazon og skriver på engelsk. Imponerende 27 bøker har det blitt i sjangeren «erotic gay romance». Hun designer også de flotte bokomslagene sine selv.

Du har hele 27 e-bøker til salgs på Amazon. Hva handler bøkene dine om?
Jeg skriver for det meste såkalte romance novels, romaner fra nåtiden som handler om hverdagslige situasjoner og personer. jeg er også ganske opptatt av å skrive om vanskelige temaer, som psykisk sykdom og traumatiske hendelser tidligere i livet, og hvordan karakterene mine håndterer dette.

Pseudonym T.T. Kove

Hva er bakgrunnen for at du valgte å skrive under pseudonym og valget av navnet T.T. Kove?
Det er i bunn og grunn at etternavnet mitt er veldig norsk. Engelskspråklige klarer ikke uttale det, og det er mange her i Norge som ikke klarer å skrive det korrekt også. Jeg ville ha et navn som var mer internasjonalt. Jeg brukte initialene til for- og mellomnavn, T.T. Siste del av etternavnet mitt er ‘vik’, som betyr ‘cove’ på engelsk. Siden etternavnet mitt begynner på ‘k’, så ble det da altså Kove. Uttales akkurat som det engelske ‘cove’. Enkelt og greit.

Frihet og raskere utgivelser

Bokomslag av T.T.Kove: Polar Nights fra Arctic Love-serien.Du har tidligere utgitt bøker på små forlag, hva fikk deg til å prøve selvpublisering?
Jeg ville ha frihet til å gjøre som jeg ville. Finne min egen redaktør, gjøre mine egne cover, sette egne datoer for publisering. Gjennom forlag, også små forlag, tar det mange måneder (til og med år!) å få bøkene utgitt. Jeg ville gjøre dette fortere. Og selvfølgelig ville jeg sitte igjen med det meste av fortjenesten, istedenfor bare 40 % av det forlaget tjener på bøkene.

Hvorfor valgte du å skrive på engelsk og gi ut på Amazon framfor å prøve norske kanaler?
Jeg har skrevet bøker på engelsk helt fra jeg var 16-17 år, og føler jeg kan nå langt flere folk ved å skrive på engelsk enn norsk. Det markedet jeg skriver for er ikke særlig stort i Norge, heller, ikke som jeg har fått med meg i hvert fall.

Realistiske karakterer

Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra leserne?
Jeg har fått høre at mine karakterer virker veldig ekte. At det er realistisk. Noen har skrevet at de kjenner seg igjen i karakterene mine, og at de virkelig «connecter» med dem. At de blir rørt. Den beste tilbakemeldingen jeg har fått på en bok, var at den har blitt en persons nye favorittbok, foran en annen kjent bok i min genre.

Har du noen spennende bokprosjekter på gang nå?
Jeg skriver alltid på noe! Nå skriver jeg på en bok i min mest populære serie, men om to nye karakterer som nå går fra å være med i de andre bøkene, til å få et eget spotlight for sin historie.

Hvilke råd vil du gi til andre som vurderer å utgi egne tekster?
Gjør det! Spør andre som har gjort det før deg om hjelp. Vi er ganske behjelpelige! Få teksten godt redigert, det er viktig. Hvis du skriver på engelsk, få teksten ut på Amazon, da mesteparten av salgene kommer derfra. Og skriv, skriv, skriv. Den beste markedsføringen er å skrive en ny bok.

Tina Kvernevik er født i 1989 og bor i Kristiansund. Mer om Tina og bøkene hennes kan du finne på nettsiden ttkove.com.

Tre av T.T. Koves bokcover, som Tina Kvernevik har designet selv

Related posts

Leave a Comment