Hvordan lese norske e-bøker på Kindle

Lese norske e-bøker på Kindle

Norske e-bøker kan ikke leses på mobil – det var sant en gang i tiden, men det er leeenge siden. De fleste norske-ebøker kan fint sendes til Kindle, og det finnes også Kindle-apper for mobil. Her forklarer jeg hvordan du kan lese norske e-bøker på Kindle, det er lettere enn du tror! 

Mange nordmenn har kjøpt lesebrettet Kindle. Da er det litt upraktisk at Kindle og norske nettbokhandlere bruker to forskjellige standarder for e-bokformatet. Kindle er et produkt fra Amazon, som har sitt eget e-bokformat kalt AZW.

I Norge følger vi den internasjonale standarden og lager e-bøker med filformatet EPUB. Kindle er laget sånn at den ikke godtar EPUB. Amazon vil jo helst ha e-bokleserne for seg selv, og det er en måte å tvinge leserne til å handle fra Amazon på.

Konvertere e-bøker til Kindle-format

Nå er det forholdsvis lette veier utenom. Man kan bruke gratisprogrammet Calibre og konvertere en EPUB til MOBI-format. MOBI er akkurat som AZW, bortsett fra kopisperren. Calibre fungerer også som en e-bokhylle og e-bokleser. Etter at du har åpnet en e-bok i Calibre, er det bare å velge Convert og MOBI for å lage en Kindle-versjon.

Kindle-versjonen du kjøper av Gi ut din egen e-bok er altså en MOBI-fil.

MOBI-fila kan du sende som vedlegg til e-postadressen som du finner under Settings på Kindlen (dittbrukernavn@kindle.com). Da vil den dukke opp i bokhylla di, på lik linje med de andre e-bøkene på Kindlen.

Laste ned til Kindle fra norske nettbokhandler

Stadig flere norske nettbokhandlere lar leserne sine laste ned e-bøker til Kindle. Dessverre har de ikke vært flinke til å markedsføre denne muligheten. Mulig det er fordi de vil at kundene skal bruke deres egen app.

Du trenger bare å stille inn kontoen din hos nettbokhandelen med Kindle-mailadressen. Se for eksempel hvordan du kan sende e-bøker til Kindle fra EBOK.NO.

Denne innstillingen gjør du bare én gang, deretter er det bare å velge Last ned til Kindle når e-boka er betalt. Og vips kan du lese norske e-bøker på Kindle!

Related posts

Leave a Comment