Om boka

Hvordan gi ut bok raskt og enkelt og med god kvalitet? Gi ut din egen e-bok er skrevet av Kristin Over-Rein og regnes som selve «Bibelen» for utgivelse av e-bøker. Boka er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord, som jobber for å fremme ytringsfrihet. Å gi ut en e-bok er den raskeste måten å få ut din historie eller kompetanse i bokform, og kan åpne mange dører.

Hvordan gi ut bok? Bokomslag Gi ut din egen e-bok
Gi ut din egen e-bok
Kristin Over-Rein
(C) Arkania forlag

Hvem passer boka for?

Denne boka har nyttig informasjon til deg som:

 • har en bokidé eller et ferdig manus
 • ikke vil bruke tid på å kontakte forlag (kun 1% av debutantmanus blir antatt)
 • vil gi nytt liv til bøker som er utsolgt fra forlaget
 • har en historie å fortelle
 • sitter på en kompetanse du vil dele med andre
 • liker følelsen av å ha full kontroll over bokprosjektet

Hva handler boka om?

I Gi ut din egen e-bok deler jeg av mine erfaringer med etablering av eget forlag, skrivearbeid og markedsføring, samt prosessen med å få et manus fra Word over til e-bok. Jeg har brukt enormt mange timer på research. Den samlingen med tips og veiledning som du finner her, vil spare deg for mye tid og frustrasjon.

Boka består av en rundtur i e-bøkenes verden og det norske e-bokmarkedet. Du vil forstå hvorfor markedsføring er noe du skal starte med før boka er ferdig skrevet, og hvordan du blant annet kan bruke sosiale medier til det. Til selve bokproduksjonen gir jeg trinn-for-trinn-forklaringer på hvordan det tekniske skal utføres. I salgsdelen legger jeg spesielt vekt på hvordan du får boka ut i norske nettbokhandlere, og de største internasjonale, i tillegg til biblioteker og direktesalg fra eget nettsted.

Boka er på 162 sider og finnes både som papirbok og e-bok.

Se alle emnene boka handler om i innholdsfortegnelsen.

Les de første sidene i boka – gå til leseutdrag.

Eller gå til nettbutikken: Kjøp boka

Hva synes andre om boka?

Elin Ørjasæter skriver i forordet: «Denne boka er alt det du trenger for å kunne utgi din egen e-bok og dermed delta i den nye bokbransjen.»

Redaksjonell omtale av boka i mediene er samlet på siden medieomtale.

«Enhver som vil vil gi ut e-bok sparer mange titalls timer med prøving og feiling ved å lese disse sidene, og boken må regnes som et «must» for de som er i målgruppen.» – Skrivecoach, forfatter, lektor og manuskonsulent Jørgen Moltubak

«Ser du etter en god håndbok i hvordan du skal gi ut din egen e-bok, er dette den du trenger. Den er full av små tips, og ting en nok ikke hadde tenkt på selv, eller har vært grundig nok på. » – bokblogger Frank Savoia Sandøy

Rett etter den ble utgitt havnet boka på bestselgerlista over alle e-bøkene i Norge:

BOK365 på Facebook: Kristin Over-Rein selger mest av alle på ebok.no og i dag inntar "Gi ut din egen e-bok" også Bokhandlerforeningens bokliste.

Se også flere medieomtaler.

Utdrag fra leseranmeldelsene på EBOK.NO:

 • «Dette blir som en liten bibel for meg når jeg skal gå igang å gjøre mine andre bøker om til ebøker.»
 • «Omfattende og samtidig lettlest guide. Alle som er lystne på å gi ut e-bøker, vil spare vanvittig mye tid på å starte her.»
 • «Det virkelige unike med boka er at den er skrevet med tanke på norske indieforfattere som enten vil gi ut e-bøker her til lands, eller erobre utenlandske markeder. «
 • «Jeg har selv utgitt flere ebøker, og skulle ønske at jeg hadde hatt boka til Kristin Over-Rein før jeg startet prosjektene mine. Her var det mye jeg ikke var klar over!»
 • «Tusen takk for en utrolig bra forklart bok som gjorde livet lettere for en ‘ikke teknisk person’, skal brukes og leses igjen snart og anbefales på det varmeste til alle som planlegger å gi ut bok.»

Har du flere spørsmål?

Jeg har samlet opp typiske spørsmål jeg får og lagt ut svarene mine i en FAQ. Finner du ikke svar på det du lurer på, kan du legge igjen en kommentar på den siden.

Ble du nysgjerrig?

Du kan lese boka om et øyeblikk – gå til nettbutikken:

Kjøp boka