Hvordan lese e-bøker på PC eller Mac

Lese e-bøker på PC

Du trenger ikke ha et dedikert lesebrett for å lese e-bøker. Du kan også bruke datamaskin. Her forklarer jeg hvordan du kan lese e-bøker på PC eller Mac.

På nettet finnes det flere leseprogrammer både for Windows og iOS, både som tillegg til nettleseren, og som program som må lastes ned.

Leseapper som plugin til nettleseren

Tillegg til nettleseren Google Crome: Gå til app-butikken for Chrome og søk på epub reader. (EPUB er det vanlige filformatet for e-bøker). Her finner du for eksempel Simple EPUB reader, og Readium. Sistnevnte fungerer også offline.

Tillegg til nettleseren Firefox: EPUBReader ser ut til å være det eneste alternativet der.

Leseprogrammer som må lastes ned

Programmet Calibre fungerer som en e-bokhylle på datamaskinen. I tillegg til å lese e-bøker, kan du også bruke den til å konvertere mellom forskjellige filformater. Finnes både for PC og Mac.

Leseprogrammet Adobe Digital Editions fungerer som et e-bokbibliotek hvor du holder orden på bøkene dine, i tillegg til å åpne ebøker med kopibeskyttelse. Før du laster ned ADE må du opprette en Adobe ID, som du trenger for å autorisere datamaskinen din. Den kan du opprette her: https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm

Spesielt for e-bøker fra Amazon

Kjøper du e-bøker fra Amazon kan de leses direkte i nettleseren med Kindle Cloud Reader.

Related posts

Leave a Comment